Even voorstellen: onze nieuwe collega Niek Duitscher

Niek Duitscher BeheerVisie

Niek Duitscher is onze nieuwste aanwinst en werkt sinds een paar weken bij BeheerVisie. In dit artikel stelt hij zich aan u voor en vertelt hij over zijn functie bij BeheerVisie.

Hoi Niek, kun je wat over jezelf vertellen?

Ik ben Niek, 31 jaar en ik woon samen met mijn vriendin en hond in het centrum van Leiden. Ik heb gestudeerd in Groningen, en hier kom ik nog steeds regelmatig. Sinds een paar weken ben ik werkzaam bij BeheerVisie als accountmanager, waar ik samen met mijn team verantwoordelijk ben voor het commerciële contact met onze klanten.

Klinkt goed! Waarom ben je bij BeheerVisie gaan werken?

Ik werkte een aantal jaar bij een bedrijf, maar ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Een tijdje geleden kwam ik via LinkedIn in aanraking met Conxillium. Ik wilde al een tijdje in de IT werken, omdat het een sector is die enorm in beweging is. IT en software wordt steeds belangrijker en ik vind het super interessant om me hier verder in te verdiepen. Toen ik Conxillium en de andere bedrijven tegenkwam leek me het de ultieme kans om hier onderdeel van te zijn. Specifiek de software van BeheerVisie spreekt me aan omdat de software contact heeft met de burgers in de gemeente. Dat maakt de software heel relevant voor de maatschappij. Dit is de reden dat ik uiteindelijk terecht ben gekomen bij BeheerVisie.

Wat houdt jouw functie als accountmanager eigenlijk in?

Het is een hele diverse functie. Als eerste ben je bezig met het opbouwen en onderhouden van contacten bij de gemeenten. Daarnaast kijk je ook continu naar nieuwe kansen in de markt en hoe wij als BeheerVisie daarop kunnen aansluiten. Het meest heb ik zin aan het opbouwen van relaties met mensen die bij de gemeenten werken. Ik krijg energie van het verder helpen van de relaties die ik heb opgebouwd met mijn contactpersonen. Als laatste is BeheerVisie een klein bedrijf, wat betekent dat ik dicht betrokken ben bij de nieuwe ontwikkelingen binnen het bedrijf en daar zelf ook een groot aandeel in kan hebben.

Interessant! En wat vind je daar leuk aan?

Het leukste aan accountmanager zijn vind ik dat je echt een toegevoegde waarde kunt zijn voor de gemeente. Samen met de gemeente kijk je wat de problemen zijn waar zij tegenaan lopen en geef je ze advies die daarbij aansluit. Die dialoog die je aangaat met je klant vind ik heel erg gaaf. Daarnaast houd ik er ook van als je een mooie deal kunt sluiten voor beide partijen: voor zowel de gemeente als BeheerVisie. Een echte win-win situatie!

Maar naast je werk doe je vast ook nog wel andere dingen, toch?

Zeker! Ik heb altijd op hoog niveau gekorfbald en nog steeds ben ik hier veel mee bezig. Inmiddels wel op een lager niveau in een vriendenteam, want de derde helft vind ik eigenlijk veel leuker. Ook houd ik er van om sport te kijken in de kroeg. Altijd een mooi excuus om samen met mijn vrienden een biertje te drinken in de kroeg. Ik hou ook wel van een festivalletje, zeker nu het zomer is en Nederland weer overspoeld wordt met festivals. Keuzestress!

Bedankt Niek! Wilt u als gemeente kennismaken met Niek? Stuur dan een e-mail naar info@beheervisie.nl.