Gemeenten Wassenaar/Voorschoten

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Gemeenten Wassenaar/Voorschoten

Meldingen direct digitaal naar de juiste persoon

Vanaf 2016 maken Wassenaar en Voorschoten gebruik van MeldDesk. Applicatiebeheerder Aigul Keijzer: “Meldingen kunnen nu meteen digitaal worden doorgezet naar een medewerker. Dat bespaart veel tijd en levert een duidelijke kwaliteitsverbetering op in het verwerkingsproces.”

De software die voorheen werd gebruikt, was traag en bood geen mogelijkheden voor aanpassingen. Ook moesten veel klachten die digitaal binnenkwamen alsnog op papier worden geprint, doorgegeven aan de verantwoordelijke medewerker en na fysieke afhandeling terug gemeld worden. Hierna kon de melding in het systeem pas als afgehandeld worden geregistreerd. “Dat gaat nu heel anders”, vertelt Aigul. “De collega’s van de buitendienst hebben nu tablets in hun auto’s en krijgen meteen de meldingen te zien waar ze mee aan het werk kunnen gaan. Heel prettig is ook dat MeldDesk een makkelijk te bedienen applicatie is waarin we veel instellingen naar onze wensen kunnen aanpassen.”[/vc_column_text][mkdf_separator type=”full-width” color=”#d8d8d8″ thickness=”1″ top_margin=”30″ bottom_margin=”30″][mkdf_blockquote text=”“MeldDesk is gemakkelijk in gebruik en goed aan te passen naar onze wensen.””][vc_column_text]

Aigul Keijzer,
senior applicatiebeheerder GIS/GEO,
Werkorganisatie Duivenvoorde

[/vc_column_text][mkdf_separator type=”full-width” color=”#d8d8d8″ thickness=”1″ top_margin=”30″ bottom_margin=”30″][vc_column_text]

In de krant

De inwoners van de gemeente Voorschoten en Wassenaar, samengevoegd in de Werkorganisatie Duivenvoorde, weten de MijnGemeente App, waar de burger een melding mee kan doen, MeldDesk inmiddels goed te vinden. “We krijgen veel meldingen binnen via de MeldingenKaart en telefonisch, maar ook via de MijnGemeente App en een klein deel via WhatsApp en e-mail. Maandelijks zijn het er voor beide gemeenten ruim 6.000, exclusief meldingen voor afval. Het eerste halfjaar van 2017 kwamen er bijna 5.500 meldingen over de openbare ruimte binnen, het tweede halfjaar waren dat er al bijna 6.600.”

Aard van de meldingen

Meldingen kunnen uiteraard het hele jaar door worden gedaan. Wel verschilt de aard van de meldingen per seizoen. In de winter gaat het vooral over de openbare verlichting, in de lente meer over het groen en in de herfst over het ophalen van snoeiafval. Aigul: “Daarbij moet je bedenken dat een gemeente als Wassenaar een behoorlijke oppervlakte voor groenbeheer te onderhouden heeft.” Of de burgers tevreden zijn? “Eén of twee keer heb ik in een lokale krant gelezen dat mensen blij verrast waren dat hun melding zo snel was afgehandeld. En dat wil wel wat zeggen, want inwoners van Wassenaar en Voorschoten zijn behoorlijk veeleisend: volgens onderzoek van weekblad Elsevier behoren we tot de tien beste gemeenten in Nederland om te wonen.”

Suggesties

Over de samenwerking met BeheerVisie is Aigul tevreden. “In het begin waren er wat kleine kinderziekten, maar die waren ook vrij snel weer verholpen. Intussen zijn de meeste problemen opgelost. Er zijn regelmatig updates en BeheerVisie staat altijd open voor suggesties. Al zeggen ze ook eerlijk dat niet elke wens meteen wordt ingewilligd. Als meerdere gemeentes dezelfde wensen hebben, gaan ze er zeker mee aan de slag.”[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”4484″ img_size=”full”][vc_empty_space][vc_column_text el_class=”demoBox”]Provincie:
Zuid-Holland

Aantal inwoners gemeente Wassenaar:
26.034 (bron: CBS, peildatum 30 april 2017)

Aantal inwoners gemeente Voorschoten:
25.363 (bron: CBS, peildatum 30 april 2017)[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]